VMX Superfinalen

Hej, det har mest varit träning nu och dåligt med tävlingar. Men i helgen var vi och körde Superfinalen i Uddevalla.Vi fick lite problem med hojen på träning/tidskval men lyckades sätta en 16e tid trots det av ca 35 förare. När det blev dags för kvalheat så ahde vi bytt hoj, vilket gjorde att jag blev lite överraskad i starten av effektskillnaden. Borde ju ha fått en kanon start med tanke på det men det blev motsatt effekt. Jag körde ändå upp mig och gick i mål som 5a. Det var de sista varven som jag fick upp farten eftersom jag inte kunde sätta några hopp på träningen så fick jag tajma in de i kvalet. Sista varvet tog jag in 5 sek mot fyran så ett par varv till skulle det varit. Jag var riktigt laddad till söndagens finaler och fick bra flyt i warm upen. Vi var 31st i starten och jag var relativt långt bak men varvade som 19e på första varvet. Efter det så blev till att jaga vilket gick riktigt bra. Jag tog mig i mål som 11a i första finalheatet. I 2a heatet så blev allt katastrof 3a i starten tyvärr bakifrån. Jag varvar ändå som 15e på första varvet vilket är bra. Tyvärr så var det något som inte stämde så jag fick gå in i bandepån efter 4-5 varv. Då tappar jag ner till en 24e plats men kommer i mål som 22a. Så fruktansvärt besviken, eftersom jag hoppats på 5e-10 plats i det heatet vilket inte hade varit omöjligt med den körningen jag hade i tidigare heat. Trots att det slutade skit så fanns det enormt mycket positivt från denna helgen.

 

Ha det gött

Rasmus

Tävlingar

Det har varit lite tråkigt det sista. Det började med att vi skulle åka till Katrineholm för att köra USM. men vi kom inte längre än 5mil när EGR ventilen gick sönder. Det blev bärgare tillbaka hem igen. Vi bestämde att vi ändå skulle åka och köra, så vi åkte hemifrån strax före sex på morgonen istället. Uppladdningen kändes så där och jag fick inte upp farten i tidskvalet. Försökte att ladda på alla sätt till kvalheatet. Gjorde en halvbra start och gick på yttern när 3st krokar ihop framför mig och ramlar. Jag var bland de sista och försökte köra upp mig så bra jag kunde men det räckte tyvärr inte. Det blev till att köra ett uppsamlingsheat. Jag gjorde en hygglig start men i andra kurvan tog det stopp och jag var återigen bland de sista. Jag körde bra och hamnade 4 i det heatet.
Jag såg fram mot finalen som skulle gå i Tibro. Träningarna har gått bra där och jag haft bra fart. Tyvärr så fick i torsdags besked att tävlingen var inställd. Det känns helt kass för mig och många andra som sett fram emot detta. Vi får se nästa vecka om det blir klart var sista deltävlingen kommer att bli.

//Rasmus