VMX Lerum

Igår var det dags för tävling i Lerum. Dom hade gjort rätt kanon jobb med banan och fått bort vattnet, på torsdags träningen där hade dom tydligen fått lyfta bort en hoj med lastmaskin pga att den sjunk så i leran. Träningen gick sådär så den skiter vi i. Första heatet så fick jag i trean i starten och var ut som 20e av 22. Sen gick körningen riktigt bra och jag körde upp mig till 8a. Andra heatet så fick jag en kanon start och var ut som 2a, äntligen en bra start igen. Tyvärr så tappade jag några placeringar ner till 6a. Jag blev 5a totalt. Nu blir det till att träna inför USM i Katrineholm om två veckor.
Rasmus

VMX-cupen Varberg

Banan var ganska bra men lite blöt i början. Träningen var ingen höjdare körmässigt så vi går direkt till 1a heatet.  Jag var ut som trettonde efter andra kurvan och körde upp mig ett par placeringar när jag gick för fort in i en kurva. Jag skulle tagit innern men åkte över spåret och slog magen i styret och tappade luften. Efter det kom jag inte in i körningen utan fick lite huvudvärk också men rullade i mål som tolva. 2a heatet så gjorde jag en sämre start, var ut som tjugonde. Men nu körde jag bättre och hade en rolig fajt med Markus Ytell. Det blev även flera omkörningar men jag gjorde den sista omkörningen två kurvor före mål och blev först i den duellen. Jag blev åtta i 2a heatet. Totalt blev jag tia den här tävlingen. Nu laddar jag inför VMX i Lerum på lördag.

Rasmus

Dråpslaget

Hej, vi börjar med lägret i Sösdala. Det blev grymt varmt, solsken och  närmare 30 grader. Trots värmen så gick det riktigt bra att köra, banan var kanon kul.  Både Ebba och Jesper var riktigt bra som tränare, kommer att åka igen om de har nåt mer läger. Vi har även varit i Helsingborg och kört för att få lite körning på hårdbana inför dråpslaget. Det var nog tur att vi åkte dit för det gick inte så bra i början men det gick bättre och bättre.

Igår var vi i Örebro för att köra Dråpslaget. Det var återigen varmt. 1a heatet gick sådär. Jag tror att jag somnade i starten för jag var tvärsist men rullade till slut i mål på 19e plats. I pausen fick jag lite tips av Toffe på GTL Trading som var en av Sveriges bästa förare i början av 80talet. I 2a heatet var jag med lite bättre i starten men blev prejad och var återigen sist in i startkurvan men den här gången kunde jag ta några direkt i kurvan. Jag körde riktigt bra och tipsen gjorde skillnad. Tror att jag var runt 19e plats igen efter halva heatet och närmade mig en klunga med ca 5 förare. Tyvärr så tog orken slut och jag tappade till 21a plats i mål. Ganska nöjd ändå med tanke på att detta inte är min favorit att köra på hårdbana.

Rasmus