Alla inlägg av rasmus

Våren

Det har blivit ganska mycket cross under våren. Vi körde några vinteruppehåll tävlingar och det gick ganska bra men lite för mycket träd utmed banan.
Vi var även nere i veinge och körde vårsatsningen men tyvärr fanns inte farten då. Vi hade bara kört två gånger på crossbana med sommarförälskelserna. Så vi åkte vidare till Ripa för att träna vidare.
Nästa tävling var i Stenungsund, första deltävlingen i VMX cupen. Träningen hade gett resultat. Jag blev fyra i första heatet efter en riktigt dålig start men en grym uppkörning. Andra heatet var jag med bättre i starten och var tvåa i mål slutade som tvåa i tävlingen.
Andra deltävlingen i VMX var i Skene där jag fick punka på träningen och fick köra med det på tidskvalet. Jag fick trots det 25e tid av 30. Och fick därmed välja startspår sent och fick ett dåligt spår. Det blev nästan en repris av föregående helg och det slutade med en andra plats.
Nu har vi tre tävlingar denna vecka. Det börjar med Dpa cup i Gullspång på torsdag sen Värmlands crossen på lördag i Kil och söndag i Hagfors.

Vintercupen Tidaholm

Hej, idag har jag kört min första enduro tävling. I den gruppen som jag körde så blandade man fyra klasser, E0, E1, 50+ och dam klassen. Jag körde i E0 som är 85cc ungdom. Eftersom jag inte kört någon enduro tävling tidigare så fick jag starta väldigt långt bak, jag hade ca 100 förare framför och man startar en och en med några sekunders mellanrum. Det blev väldigt trångt och många omkörningar men tiden på första varvet blev inte så bra. Jag körde fem varv och det gick fortare för varje varv som jag körde. Jag kom på 11e plats i min grupp av 31 startande. Jag kommer att köra fler tävlingar i den här serien och då ska det gå bättre.

Om ni vill hänga med ett varv runt banan så kan ni kolla på den här länken: https://www.youtube.com/watch?v=9GuTCp4loBA

//Rasmus

 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Hoppas alla har haft det bra. Tyvärr så har jag varit sjuk till o från sen i oktober. Jag hoppas att det blir bra nu så jag kan börja träna ordentligt igen.

Jag vill passa på och tacka alla sponsorer och alla som andra som stöttat mig.

Rasmus Lundell

VMX Superfinalen

Hej, det har mest varit träning nu och dåligt med tävlingar. Men i helgen var vi och körde Superfinalen i Uddevalla.Vi fick lite problem med hojen på träning/tidskval men lyckades sätta en 16e tid trots det av ca 35 förare. När det blev dags för kvalheat så ahde vi bytt hoj, vilket gjorde att jag blev lite överraskad i starten av effektskillnaden. Borde ju ha fått en kanon start med tanke på det men det blev motsatt effekt. Jag körde ändå upp mig och gick i mål som 5a. Det var de sista varven som jag fick upp farten eftersom jag inte kunde sätta några hopp på träningen så fick jag tajma in de i kvalet. Sista varvet tog jag in 5 sek mot fyran så ett par varv till skulle det varit. Jag var riktigt laddad till söndagens finaler och fick bra flyt i warm upen. Vi var 31st i starten och jag var relativt långt bak men varvade som 19e på första varvet. Efter det så blev till att jaga vilket gick riktigt bra. Jag tog mig i mål som 11a i första finalheatet. I 2a heatet så blev allt katastrof 3a i starten tyvärr bakifrån. Jag varvar ändå som 15e på första varvet vilket är bra. Tyvärr så var det något som inte stämde så jag fick gå in i bandepån efter 4-5 varv. Då tappar jag ner till en 24e plats men kommer i mål som 22a. Så fruktansvärt besviken, eftersom jag hoppats på 5e-10 plats i det heatet vilket inte hade varit omöjligt med den körningen jag hade i tidigare heat. Trots att det slutade skit så fanns det enormt mycket positivt från denna helgen.

 

Ha det gött

Rasmus

Tävlingar

Det har varit lite tråkigt det sista. Det började med att vi skulle åka till Katrineholm för att köra USM. men vi kom inte längre än 5mil när EGR ventilen gick sönder. Det blev bärgare tillbaka hem igen. Vi bestämde att vi ändå skulle åka och köra, så vi åkte hemifrån strax före sex på morgonen istället. Uppladdningen kändes så där och jag fick inte upp farten i tidskvalet. Försökte att ladda på alla sätt till kvalheatet. Gjorde en halvbra start och gick på yttern när 3st krokar ihop framför mig och ramlar. Jag var bland de sista och försökte köra upp mig så bra jag kunde men det räckte tyvärr inte. Det blev till att köra ett uppsamlingsheat. Jag gjorde en hygglig start men i andra kurvan tog det stopp och jag var återigen bland de sista. Jag körde bra och hamnade 4 i det heatet.
Jag såg fram mot finalen som skulle gå i Tibro. Träningarna har gått bra där och jag haft bra fart. Tyvärr så fick i torsdags besked att tävlingen var inställd. Det känns helt kass för mig och många andra som sett fram emot detta. Vi får se nästa vecka om det blir klart var sista deltävlingen kommer att bli.

//Rasmus

VMX Lerum

Igår var det dags för tävling i Lerum. Dom hade gjort rätt kanon jobb med banan och fått bort vattnet, på torsdags träningen där hade dom tydligen fått lyfta bort en hoj med lastmaskin pga att den sjunk så i leran. Träningen gick sådär så den skiter vi i. Första heatet så fick jag i trean i starten och var ut som 20e av 22. Sen gick körningen riktigt bra och jag körde upp mig till 8a. Andra heatet så fick jag en kanon start och var ut som 2a, äntligen en bra start igen. Tyvärr så tappade jag några placeringar ner till 6a. Jag blev 5a totalt. Nu blir det till att träna inför USM i Katrineholm om två veckor.
Rasmus

VMX-cupen Varberg

Banan var ganska bra men lite blöt i början. Träningen var ingen höjdare körmässigt så vi går direkt till 1a heatet.  Jag var ut som trettonde efter andra kurvan och körde upp mig ett par placeringar när jag gick för fort in i en kurva. Jag skulle tagit innern men åkte över spåret och slog magen i styret och tappade luften. Efter det kom jag inte in i körningen utan fick lite huvudvärk också men rullade i mål som tolva. 2a heatet så gjorde jag en sämre start, var ut som tjugonde. Men nu körde jag bättre och hade en rolig fajt med Markus Ytell. Det blev även flera omkörningar men jag gjorde den sista omkörningen två kurvor före mål och blev först i den duellen. Jag blev åtta i 2a heatet. Totalt blev jag tia den här tävlingen. Nu laddar jag inför VMX i Lerum på lördag.

Rasmus

Dråpslaget

Hej, vi börjar med lägret i Sösdala. Det blev grymt varmt, solsken och  närmare 30 grader. Trots värmen så gick det riktigt bra att köra, banan var kanon kul.  Både Ebba och Jesper var riktigt bra som tränare, kommer att åka igen om de har nåt mer läger. Vi har även varit i Helsingborg och kört för att få lite körning på hårdbana inför dråpslaget. Det var nog tur att vi åkte dit för det gick inte så bra i början men det gick bättre och bättre.

Igår var vi i Örebro för att köra Dråpslaget. Det var återigen varmt. 1a heatet gick sådär. Jag tror att jag somnade i starten för jag var tvärsist men rullade till slut i mål på 19e plats. I pausen fick jag lite tips av Toffe på GTL Trading som var en av Sveriges bästa förare i början av 80talet. I 2a heatet var jag med lite bättre i starten men blev prejad och var återigen sist in i startkurvan men den här gången kunde jag ta några direkt i kurvan. Jag körde riktigt bra och tipsen gjorde skillnad. Tror att jag var runt 19e plats igen efter halva heatet och närmade mig en klunga med ca 5 förare. Tyvärr så tog orken slut och jag tappade till 21a plats i mål. Ganska nöjd ändå med tanke på att detta inte är min favorit att köra på hårdbana.

Rasmus

Lugnt

Hej på er, det är ganska lugnt med cross nu i värmen. Jag var och körde i Veinge i onsdags men det var blött efter regnet som kom i helgen.
På mån o tis ska jag på läger i Sösdala. Det är Ebba Bergström och Jesper Jönsson som är tränare, det ska bli riktigt kul och varmt verkar det bli. Nu ska jag köpa nya spring skor.